Zoek je een kraamcadeau en weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Met onze handige tips vind je de cadeaus die je het liefst zelf zou krijgen. Van kleding en knuffels hebben de kersverse ouders er waarschijnlijk al zat, dus probeer het wat origineler aan te pakken.

 

Voorkom saaie kraamcadeaus

Natuurlijk kun je nog een setje kleding geven of er met een knuffel voor zorgen dat de kleine jongen of meid er lekker mee kan spelen. Maar voorkom teleurstellingen en dat de ouders er toch minder enthousiast over zijn dan je had gehoopt. Kies in plaats daarvan voor een origineel kraamcadeau, waarmee we je graag op weg helpen.

 

5 originele ideeën

Zoek je naar originele ideeën om een cadeautje geven als er een kleine is geboren? Wij zetten de handige tips voor je op een rij:

 • Houten blokken met de naam
  Houten speelgoed en houten cadeaus zijn sowieso een goed idee. Ze zijn lekker duurzaam en zitten stevig in elkaar. En kies je voor een gepersonaliseerd kraamcadeau met de naam van de kleine? Dan weet je zeker dat jouw cadeau ontzettend in de smaak zal vallen!
 • Boekjes om door te bladeren
  Natuurlijk kunnen baby’s nog niet lezen, maar een boekje met daarin de eigen naam is vanaf het begin een geweldig idee. Al was het maar voor de ouders om lekker doorheen te bladeren, met steeds de naam die ze net zelf aan hun kleine hebben gegeven.
 • Mijlpaal-hangers
  Ook heel leuk is het om de voortgang bij te kunnen houden, bijvoorbeeld met de mijlpaal-hangers die daarvoor beschikbaar zijn. Een geweldig kraamcadeau, waarmee je ervoor zorgt dat jouw gift goed in de smaak valt.
 • Een knus babynestje
  Ga je voor een groter cadeau? Een knus babynestje is dan een uitstekend idee. En kun je het samen met anderen geven? Een beter nestje is dan een goede keuze, ook al betaal je daarvoor natuurlijk wat meer.
 • Washand voor onder de douche
  Wil je het praktisch en toch heel betaalbaar houden? Een washand voor onder de douche is dan een uitstekend kraamcadeau. Het voorkomt dat de kleine met zijn of haar gladde huidje zo uit de handen van de ouders glijdt.

 

Een geweldig kraamcadeau geven

Wil je een geweldig kraamcadeau geven? Met de bovenstaande tips zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt. Voor een cadeau waar de ouders wat aan hebben, of waarbij ze wegzwijmelen door op een leuke manier gebruik te maken van de naam van de kleinste.