Originele cadeaus: bedenk wat je zelf graag zou willen krijgen

Originele cadeaus geven? Dat valt niet mee! Tenminste, niet als je er op de traditionele manier over nadenkt. Als je het omdraait en vanuit jezelf denkt wordt het al een stuk makkelijker.

Bedenk je gewoon eens wat je zelf graag zou willen krijgen. En waar je echt blij van wordt, als iemand je daarmee zou verrassen. Het is het beste beginpunt om een leuk cadeau uit te zoeken, waarmee je de ander heel blij kunt maken.

 

Waarom geef je het cadeau?

Voordat je bepaalt welk cadeau goed geschikt en origineel is sta je natuurlijk even stil bij de gelegenheid. Gaat het om een verjaardag, is er iemand geslaagd of wil je de ander zomaar verrassen als je er een keer op bezoek gaat?

Bedenk je wat je zou willen krijgen voor de gelegenheid, als de ander naar jou toe komt. Of bedenk je wat je niet zou willen krijgen natuurlijk, om daar niet mee aan te komen. Door het naar jezelf te trekken wordt het een stuk makkelijker om originele cadeaus te vinden. Waar je zelfs geen websites met allerlei lijstjes voor nodig hebt, omdat je het in plaats daarvan veel beter persoonlijk kunt maken.

 

Originele cadeau tips: hier kun je mee aankomen

Ben je toch benieuwd naar een paar handige tips, waarmee je zorgt voor een origineel cadeau voor de ander? We zetten de beste ideeën en aanpak voor je op een rij:

  • Geef wat je zelf wilt krijgen
    Geef in ieder geval wat je zelf graag zou willen krijgen. Dus houd je van koffie en weet je dat de ander bij jou ook altijd graag een kopje drinkt? Zoek het in de speciale koffieblends die er beschikbaar zijn, om het eenvoudig bijzonder te maken. Het is een makkelijke manier om een leuk cadeau uit te zoeken, waarmee je zeker weet dat die ander er wat aan heeft en blij van wordt.
  • Maak het spontaan
    Wil je de ander op een leuke manier verrassen? Ga regelmatig een boekenwinkel in, bijvoorbeeld als je zelf ook graag leest. Bekijk de boeken die je tegenkomt en probeer in te schatten wie je daarmee op een leuke manier kunt verrassen. Veel boeken doen het uitstekend als origineel cadeau, al moet je daar een keer tegenaan lopen. Zorg er daarom voor dat je de boeken alvast koopt als je ze tegenkomt, waarna je ze cadeau kunt doen als de gelegenheid zich voordoet.
  • Steek er tijd en moeite in
    Vind je het lastig om iets te vinden dat je kunt geven, maar wil je de ander wel graag op een leuke manier verrassen? Dan kun je er ook zelf iets bijzonders van maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Movie Night, maar dan gewoon bij je thuis? Met een zak M&M’s, een leuke film voor jullie tweeën en wat te drinken weet je zeker dat het een gezellige avond zal worden. En doe je er alvast een paar M&M’s bij als je het cadeau geeft? Dan is het een origineel cadeau waarmee de ander bovendien alvast wat in handen heeft.